”Elektrificering af Fødevareindustrien” har i snart tre år analyseret og testet rammerne for at skifte fra naturgas til strøm i produktionen.
Projektet er et partnerskab mellem Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer, Green Power Denmark, DTU og Viegand Maagøe. Projektet støttes økonomisk af Industriens Fond.
Målet er gennem 20 konkrete cases på udvalgte danske fødevarevirksomheder at demonstrere, hvordan elektrificering af produktionsprocesser kan understøtte den grønne omstilling af fødevareindustrien og derved styrke dansk industris konkurrenceevne og fremme eksporten af danske, grønne produkter, teknologier og løsninger.
Det er første gang, at der i Danmark bliver gennemført et så koncentreret projekt rettet mod netop denne del af dansk industri.
Det er gratis at deltage i hele eller dele af konferencen - du skal blot tilmelde dig på forhånd herunder.
Tilmeld dig ét eller flere moduler her
Du tilmelder dig i billetsystemet under fanen 'Tilkøb'.
Sådan slipper du af med gassen: Tre genveje til elektrificering af produktionen
På ét år er naturgas gået fra billig og stabil energikilde til skyhøj mangelvare. Det udfordrer danske produktionsvirksomheder, som er tvunget til at omstille energiforsyningen for at sikre deres overlevelse.
Mød:
- Leif Nielsen, DI Fødevarer
- Esben Tranholm Nielsen, Landbrug & Fødevarer
- Søren Eriksen, Viegand Maagøe
Moderator: Klaus Ulrik Mortensen, Viegand Maagøe
Elpriserne eksploderer: Sådan navigerer du i din nye virkelighed
Naturgassen er eksploderet i pris – og risikerer at blive en mangelvare i løbet af en lang og kold vinter. Men hvad er alternativet?
Danske produktionsvirksomheder er lige nu fanget i det eksistentielle dilemma, som krigen i Ukraine og den globale energikrise har forårsaget.
På den ene side tvunget til at handle for at bevare forsyningssikkerheden. Men på den anden side uden at kende den fremtid, som de investerer i.
Mød:
- Morten Stryg, Green Power Denmark
- Bjørn Skjødt Sørensen, Viegand Maagøe
Moderator: Klaus Ulrik Mortensen, Viegand Maagøe
To veje til grøn energi i mejeribranchen
Arla og Thise præsenterer to forskellige veje til at opnå en grønnere energiforsyning. Vi beskriver de to veje med fokus på, hvordan andre virksomheder kan kopiere deres indsats.
Begge mejerier er en del af ”Elektrificering af Fødevareindustrien”, som i snart tre år har analyseret og testet rammerne for at skifte fra naturgas til strøm i produktionen.
Debatten henvender sig til mejerivirksomheder – men også fødevarevirksomheder i andre brancher, som vil have inspiration fra to af landets førende producenter.
Mød:
- Jens Møibæk, Thise Mejeri
- Bent Aage Kristensen, Arla Foods AKAFA
Moderator: Klaus Ulrik Mortensen, Viegand Maagøe
Tre måder at elektrificere produktionen med varmepumper
Ingen elektrificering uden varmepumper. Men en varmepumpe er ikke bare en varmepumpe.
Debatten ser nærmere på tre cases, som har brugt varmepumper til at omstille fra naturgas til el. Vi diskuterer de forskellige løsninger med forsker fra DTU – og svarer på spørgsmål fra salen.
Mød:
- Thor U. Hansen, Essentia Protein Solutions
- Loui Johansen, Danish Crown, DC Beef
- Erling Nielsen, Danepork
- Brian Elmegaard, DTU
Moderator: Klaus Ulrik Mortensen, Viegand Maagøe
Case Toms: Elektrificering gør produktion mere fleksibel
En elektrificeret produktion er mere fleksibel – og gør det dermed muligt at reducere energiudgifterne.
Det er Toms et godt eksempel på. Toms undersøger muligheden for at erstatte det centrale varmesystem med en række decentrale varmekilder. Det betyder, at slikproducenten fremover kan stå med en mere resilient og konkurrencedygtig energiforsyning.
Debatten viser, hvordan andre fødevarevirksomheder kan opnå lignende gevinster.
Mød:
- Michael Budtz Berthelsen, Toms Group
- Nicklas Høgh Iversen, Viegand Maagøe
Moderator: Klaus Ulrik Mortensen, Viegand Maagøe