Artikler

FoodTech dykker ned i innovative vandløsninger

arrow_backTil oversigten

30. september 2022

Med IFC Water Congress sætter Nordens største fagmesse for fødevareteknologi FoodTech fokus på vandforbrug og vandhåndtering. Konferencen byder på en række indlægsholdere, der alle på forskellig vis beskæftiger sig med innovative vandløsninger. Messen finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. november, og IFC Water Congress udspiller sig de to sidste dage.

Missionen er klar, når FoodTech i starten af november åbner op for IFC Water Congress: Konferencen skal være Nordeuropas foretrukne mødested for udveksling af anvendelsesorienteret viden om bæredygtigt vandforbrug og vandhåndtering. Og til formålet har messen i samarbejde med fagtidsskriftet Mælkeritidende sammensat et både alsidigt og omfattende program af indlægsholdere.

- De besøgende får et unikt indblik i, hvad der rører sig lige nu inden for vand i fødevare- og drikkevarebranchen. IFC Water Congress dykker ned i essensen og giver via gode cases svar på, hvad andre inden for branchen gør i forhold til at optimere deres vandbrug, genanvende vand og udvikle nye teknologier til besparelse og optimering, fortæller projektleder i Mælkeritidende Isabel Sande Frandsen og fortsætter:

- Indlægsholderne er særligt udvalgte inden for tre områder - den akademiske verden, fødevare- og drikkevarebranchen samt leverandør- og teknologibranchen. Den første gruppe besidder den nyeste akademiske viden i forhold til research og innovation, anden gruppe har med store omlægninger indført innovative tiltag på deres produktionssteder, og sidste gruppe kan demonstrere, hvordan teknologi kan bidrage med vandbesparelse og genindvinding af vand, som ofte også medfører energioptimering.

Oprensede vandstrømme, gødning og biogas
Blandt de mange indlægsholdere, der under overskriften 'Innovative vandløsninger' deler ud af deres viden på IFC Water Congress, er procesingeniør i biotekselskabet Glycom Jesper Thøgersen, som blandt andet fortæller om, hvordan virksomheden arbejder med at nedbringe dens vandforbrug.

- I mit oplæg kommer jeg omkring et projekt, hvor vi genanvender udgående vand fra et produktionsanlæg. Den oprensede vandstrøm genanvendes nu på samme anlæg, mens den udgående væskestrøm med dens koncentrerede urenheder nu bruges til henholdsvis gødning og biogasproduktion. Derudover har projektet medført, at vi nu overordnet sparer op til 30% på vand. Generelt undersøger vi hele tiden, hvordan vi kan være mere effektive i forhold til vand og vandforbrug, og området er en stor prioritet, da ledelsen har bevilliget ressourcer til yderligere optimering af selv samme, oplyser Jesper Thøgersen.

IFC Water Congress byder i alt på 12 indlægsholdere, der blandt andre tæller Claus Hélix-Nielsen, professor og direktør ved Institut for Miljø- og Ressourceteknologi på DTU, Global Utilities Manager i Danone Adam Pawelas og Energy and Environment Manager i Brazzale Dairy Paolo Lucietto.

På ekskursion til Fredericia
Undervejs i IFC Water Congress bliver der også mulighed for at komme ud af huset. På konferencens førstedag arrangeres således en bustur til Carlsberg i Fredericia, hvor man kan høre om bryggeriets Total Water Management-faciliteter.

- De besøgende kan se vores spildevandsanlæg TWM, hvor processpildevand bliver renset til vand af drikkevandskvalitet. Anlægget renser op mod 90% af processpildevandet og genbruger det i alle processer på nær i produkter. Vores bæredygtighedsstrategi 'Together Towards Zero and Beyond' byder os at minimere vandspild i produktionen, og det er også vigtigt, for vand er en knap ressource og samtidig én af hovedingredienserne i alle vores produkter, forklarer TWM Manager i Carlsberg Andreas Kirketerp.

IFC Water Congress er en del af det nye, vidensbaserede netværksområde IFC Water Congress Lounge, der rummer stande, et cafémiljø og en scene med inspirerende indlæg og spændende pitch af projekter fra vandsektoren.

FoodTech finder sted i MCH Messecenter Herning 1.-3. november 2022. IFC Water Congress løber af stablen 2.-3. november.

Kontaktinformation
Torben Kølbæk
Leder af Kommunikation, MCH A/S
Telefon: 25 60 00 80
E-mail: tok@mch.dk

keyboard_arrow_up