Artikler

FoodSafety FS-IRD

arrow_backTil oversigten

5. oktober 2022 | Tekemas A/S

At vælge den rigtige maskine til ens virksomhed er af stor betydning, ikke bare for kvaliteten af ens produkt eller ens proces, men også for virksomhedens budget. Med en FS-IRD får man én maskine, som kan håndtere flere processer.

FS-IRD kan bruges til sterilisering, pasteurisering, ristning, coating, tørring og udrydning af insekter og larver i div. fødevareingredienser, herunder nødder, frø, krydderier, urter, te, grøntsager og frugter.
Bulk fødevarer, såsom nødder, frø, krydderier, te, urter, blade, tørrede grøntsager, korn, gryn, tørrede svampe samt skåret, hakket og pulveriseret mad, kan behandles med infrarødt lys for at reducere den mikrobiologiske belastning. Insekter, larver og æg destrueres under steriliserings- og pasteuriseringsprocesserne. Produkterne blandes løbende sammen. Hver partikel får samme behandling med hensyn til varighed og temperatur. Der er ingen døde zoner.

Processen beskytter de organoleptiske egenskaber, hvilket betyder, at farve, smag, volatile olier, odeur og værdifulde stoffer og vitaminer alle er beskyttet. Samtidig vil patogener som salmonella blive ødelagt. TPC, gær, skimmelsvamp, E. coli og colibakterier kan alle reduceres sikkert. Det er en helt naturlig proces uden brug af gasser, kemikalier eller tilsætningsstoffer.

Artikel er skrevet af:

Tekemas A/S

Din pulverhåndterings partner

Hos Tekemas har vi stor erfaring i at håndtere komplekse og specialiserede bulk pulverhåndterings opgaver - uanset om det er kort lead time, begrænset produktionsplads eller produkter, der er svære at håndtere. Det er her, vi drager den fulde fordel af vores projektteams’ knowhow og fleksibilitet. Vores mål er, at vores kunder skal betragte os som en del af deres eget projektteam i stedet for blot en leverandør.

Se profil
keyboard_arrow_up