Cases

Midsona effektiviserede ved hjælp af data

arrow_backTil oversigten

13. oktober 2022 | trendlog.io ApS

Kan man forbedre sin OEE bare ved at begynde at måle på data? Ja, er det korte svar fra Midsona. Faktisk så de en forbedring på 10 % af OEE ved blot at installere Trendlog Collect.

Midsona Danmark A/S, der blandt andet står bag Urtekram, har i lang tid arbejdet med at forbedre deres produktion, men de har manglet en måde at samle data på, så beslutninger om ændringer i produktionen blev taget på baggrund af valide data frem for fornemmelser.

– Vi har i mange år arbejdet med continuous improvement processer i vores supply chain. Vi har haft god succes med forbedringsprojekter, men vi oplever desværre, at vi efter noget tid taber noget af effekten af vores forbedringer. Derfor havde vi brug for et system, der kunne hjælpe os med at holde niveauet på de forbedringsprojekter, vi har lavet, siger COO (Driftsdirektør) hos Midsona Danmark A/S, Morten Jensen.

Derudover havde Midsona også behov for at sikre at data blev målt ud fra samme grundlag på tværs af lande og produktionsenheder, så deres produktion landene imellem kunne sammenlignes.

Med ca. 250 ansatte i Danmark følte Midsona, at de nu var store nok til, at kigge mere på effektiviteten, og derfor havde de brug for data for at kunne optimere. Men de fleste systemer de fandt var meget store og komplekse.

– Vi begyndte at lede efter løsninger til OEE-målinger og fandt mange, men de fleste var meget store, meget komplekse og meget dyre. 7-800.000 kroner for at komme i gang var for meget, men heldigvis fandt vi Trendlog.io, der er langt mere overkommeligt, både pris- og kompleksitetsmæssigt, siger Morten Jensen.

Forbedringer kom af sig selv
Midsona fik installeret Trendlog Collect på 3 produktionslinier, og kunne med det samme se forbedringer af OEE.

– Kan vi bare lave 10 % forbedringer, så er det godt, men det er jo væsentlig mere. De 10 % får du bare ved at begynde at måle, resten kommer når du begynder at rette op på de ting data påviser – det gør systemet jo ikke, siger COO hos Midsona, Morten Jensen.

Midsona er nu begyndt at arbejde målrettet med at sikre en stabil produktion. Trendlog Collect registrerer for eksempel at en produktionsenhed står stille, og på den måde har Midsona fået et øget fokus på, om produktionsstoppet skyldes interne- eller eksterne udfordringer såsom leverancer af råvarer.

– Fejlmålingerne er det bedste. Vi får liveopdateringer på hvordan det går alle steder, hvilke maskiner kører, samt hvilke der ikke kører. Det er vores nerve i forhold til om vi kan blive ved med at udvikle os, siger Morten Jensen.

Netop det at være bevidst om stop i produktionen og ikke mindst at arbejde på at nedbringe disse er vigtigt, for det giver ikke bare stabil produktion, men også et plus på bundlinjen.

– Men efter en målrettet indsats ser vi nu, at vores OEE-tal er stigende og vi nærmer os en 20% forbedring, og vi har bevist, at vi ikke har nået den maksimale forbedring endnu, siger Morten Jensen.

Casen er skrevet af:

trendlog.io ApS

Trendlog.io er et dansk firma, som er stiftet i 2017 med en vision om at forenkle digitalisering i produktionsvirksomheder og tilgængeliggøre værdien af data. Trendlog.io skaber løsninger, som virksomheder kan måle produktionen eller deres ressourceforbrug med, samt abonnementsbaserede værktøjer, der kan lette overblikket og rapporteringen, så der kan optimeres på driften, undgås nedbrud og reducere spild. Trendlog.io skaber resultater på bundlinjen, og øger trivslen hos både medarbejdere og ledere.

Se profil

Mød os på FoodTech 2024

Sebastian Märcher Sandig

Adm. Direktør

trendlog.io ApS

Sebastian Märcher Sandig

Lars Märcher Sandig

CTO & Stifter

trendlog.io ApS

Lars Märcher Sandig

Heidi Freiberg

Sales Manager

trendlog.io ApS

Heidi Freiberg

keyboard_arrow_up