Artikler

NORD leverer decentrale drevsystemer til fremtidens emballeringsmaskiner.

arrow_backTil oversigten

16. juni 2023 | NORD Gear Danmark A/S

Elektriske drevsystemer bliver mere og mere anvendt i emballeringsmaskiner i end-of-line-emballage. NORD tilbyder drevløsninger indenfor gear, elmotorer og drevelektronik, der er specialudviklet til emballageapplikationer.

End-of-line emballage definerer det sidste trin i emballeringsprocessen og dermed slutningen af produktionslinjen. Her pakkes produkterne klar til transport til kunden. Tunge paller med poser og kasser er de primære elementer der flyttes. End-of-line emballage adskiller sig fra primær og sekundær emballage primært i form af tungere belastninger, lange transportveje samt lavere krav til præcision, Derudover er der normalt mere installationsplads tilgængeligt i det endelige emballageområde.

Inden for End-of-line emballering skelnes der specifikt mellem disse processer og maskiner:
- Emballering
- Ombinding
- Palletering
- Transportbåndssystemer

Fremtiden byder på modulære koncepter med decentral drevteknologi
Særligt drevsystemernes ydeevne er i fokus inden for end-of-line emballering. Fremtiden tilhører modulære koncepter med decentral drevteknologi. Her fordeles drevopgaverne til individuelle, intelligente komponenter på stedet. De installeres, hvor der er brug for dem - det vil sige på, eller tæt på, motoren.

Reducerede omkostninger og effektivisering
For brugerne betyder decentralisering af drevteknologi en hurtigere idriftsættelse og forenklede vedligeholdelses- og reparationsprocesser. Omkostningerne kan reduceres betydeligt på softwaresiden, f.eks. med fabrikskonfiguration. Det decentrale automatiseringskoncept er mere ukompliceret end en styreskabskonstruktion, og er mindre pladskrævende, da det installeres direkte.

Hurtig og let idriftsættelse og enkel vedligeholdelse
Med decentrale løsninger, direkte montering og frekvensomformer reduceres anstrengelserne med ledninger og kabler mellem kabinet og drev til et minimum. Der kræves kun korte kabler, hvis overhovedet nødvendigt, og kræver ikke afskærmning på grund af deres optimale EMC-egenskaber. De decentrale frekvensomformere kan desuden reducere gåafstande og forbedre sikkerhed. Derudover er decentrale løsninger ekstremt vedligeholdelses- og servicevenlige, da defekte enheder hurtigt kan repareres eller udskiftes.

Høj grad af fleksibilitet
Decentraliseringen af drevteknologien muliggør et systemdesign, der består af autonome produktionsøer, der i vid udstrækning regulerer deres egne processer. Dette reducerer belastningen på kontrolsystemet på højere niveau og reducerer systemets kompleksitet. På grund af dette er hele systemet er lettere at vedligeholde og arbejder mere effektivt, og den modulære struktur giver maksimal fleksibilitet, som nemt og hurtigt muliggør ændringer og udvidelser.


Download Whitepaper om Drive technology in end-of-line packaging, her: https://www.nord.com/dk/losninger/systemer-og-tjenesteydelser/tjenesteydelser/whitepaper/tco.jsp

Læs mere om NORD’s drevsystemer I emballeringsindustrien, her:
https://www.nord.com/dk/losninger/brancher/packaging/packaging.jsp

Flere artikler fra NORD Gear Danmark A/S

Artikel er skrevet af:

NORD Gear Danmark A/S

NORD har været repræsenteret i Danmark siden 1989 med salg og rådgivning indenfor transmissionsteknik.

Med lager og servicefaciliteter direkte ved motorvejen syd for Aabenraa og en placering umiddelbart i nærheden af vores moderselskab i Bargteheide ved Hamborg, er vi i stand til at levere hele vores produktprogram på kortest mulige leveringstid.

Vore salgsingeniører og produktspecialister som dagligt er på landevejen, er aldrig længere væk, end at de hurtigt og uden omkostninger kan være behjælpelig med beregninger og dimensionering i forbindelse med en given opgave.

Vi satser målret

Se profil

Mød os på FoodTech 2024

Jesper Ejlskov

Salgsdirektør

NORD Gear Danmark A/S

Jesper Ejlskov

keyboard_arrow_up