Artikler

Sæt fart på pakkehåndtering i fødevarebranchen

arrow_backTil oversigten

6. oktober 2022 | NORD Gear Danmark A/S

En helt ny synkronmotor med integreret gear kommer til at flytte moderne pakkehåndtering et godt stykke ind i fremtiden. Løsningen hedder DuoDrive og er udviklet af den tyske gearmotorspecialist NORD DRIVESYSTEMS – i Danmark NORD Gear Danmark A/S.

Aldrig har der været sendt så mange pakker, som nu. En pandemi og den generelle markedstrend i det hele taget har sat distributionscentre i pakkeindustrien under et kolossalt pres, da kravene til både håndtering og automatisering er steget i samme takt. Og pakkehåndteringen i fødevareindustrien er ikke anderledes.
Den nye løsning fra Nord DriveSystems kommer derfor industrien til undsætning. NORD DuoDrive flytter med ét standarden for energieffektivitet og TCO (Total Cost of Ownership) i branchen betydeligt. Løsningen er samtidig uhyre driftssikker, støjsvag og næsten vedligeholdelsesfri, hvad der blot giver en endnu bedre 'business case' for køberne.

Høj energieffektivitet og reducerede driftsudgifter
Et kompakt design, få mekaniske dele og et teknologisk know-how, der bygger på årtiers erfaring, er kernen bag DuoDrive. Det er en samlet drevløsning tiltænkt automatiserede pakkecentre verden over, hvor maskinerne ofte kører i døgndrift.
”DuoDrive leverer både præcision, konstant moment fra 0 til 2.100 omdrejninger og en energieffektivitet på hele 92 pct.”, forklarer Jesper Ejlskov, der er salgsdirektør for NORD Gear Danmark.
”Integrationen af en IE5+ synkronmotor med et gear gør den til klassens p.t. mest energieffektive, hvad markedet virkelig efterspørger for tiden”, fortsætter han.
Han understreger desuden, at det kompakte og lukkede design samtidig giver en løsning, der bruger mindre plads og hjælper med at reducere behovet for varianter betydeligt.


Klare fordele i pakkehåndteringen
Ud over den høje energieffektivitet gør det særlige design også, at flere dele i drevet er blevet overflødige.
”Det giver jo markant mindre slidtage, mindre vedligehold og en klart længere levetid. Og skulle uheldet være ude, har vi samtidig gjort det let at udskifte hele enheden for kundens egne teknikere. Derved minimeres operationel nede-time betydeligt”, siger Jesper Ejlskov afslutningsvis.
Det særlige design giver også enheden en bedre varmeafvikling og reducerer støj.

Drevløsninger til føde- og drikkevareindustrien
NORD DRIVESYSTEMS er en af verdens førende leverandører af drevløsninger til føde- og drikkevareindustrien. Med tusinder af allerede installerede drev tilbyder Nord omfattende viden om anvendelsesmulighederne i branchen.
For at dække de meget høje krav fra fødevarebranchen har Nord udviklet en omfattende portefølje med hygiejnevenlig drevteknologi. De korrosionsbestandige drev er lette at rengøre og giver langvarig modstandsdygtighed over for syrer og baser, der bruges til rengøring. Proceskravene i fødevareindustrien peger i alle retninger. Nord tilbyder et stort antal forskellige drevenheder til alle felter. Dette inkluderer hygiejniske og korrosionsbestandige eller eksplosionssikre drevløsninger.

Flere artikler fra NORD Gear Danmark A/S

Artikel er skrevet af:

NORD Gear Danmark A/S

NORD har været repræsenteret i Danmark siden 1989 med salg og rådgivning indenfor transmissionsteknik.

Med lager og servicefaciliteter direkte ved motorvejen syd for Aabenraa og en placering umiddelbart i nærheden af vores moderselskab i Bargteheide ved Hamborg, er vi i stand til at levere hele vores produktprogram på kortest mulige leveringstid.

Vore salgsingeniører og produktspecialister som dagligt er på landevejen, er aldrig længere væk, end at de hurtigt og uden omkostninger kan være behjælpelig med beregninger og dimensionering i forbindelse med en given opgave.

Vi satser målret

Se profil

Mød os på FoodTech 2024

Jesper Ejlskov

Salgsdirektør

NORD Gear Danmark A/S

Jesper Ejlskov

keyboard_arrow_up