Artikler

To danske virksomheder nomineret til FoodTech Award

arrow_backTil oversigten

27. oktober 2022

Hydract fra Holstebro og Au2mate fra Silkeborg er blandt de fem nominerede virksomheder til årets FoodTech Award. Prisen overrækkes 1. november på Nordens største messe for fødevareteknologi Foodtech i MCH Messecenter Herning, der samlet set byder på flere end 270 udstillere og et væld af aktiviteter med fokus på blandt andet bæredygtighed.

Stor spænding forløses som noget af det første, når FoodTech 2022 åbner tirsdag 1. november - her overrækkes FoodTech Award nemlig til årets vinder af den prestigefyldte pris. Hydract fra Holstebro og Au2mate fra Silkeborg er blandt de fem nominerede, som derudover tæller norske Elopak, islandske ALVAR Mist ehf. og hollandske DSM Food & Beverage.

Kriterierne for at komme i betragtning til prisen er, at man stiller med et produkt, der har en positiv indvirkning på omgivelserne, har nyhedsværdi og innovationshøjde og har potentiale for implementering - og det er der mange, der har gjort i år.

- Vi modtog 23 indstillinger, der alle i forskellig grad beskæftigede sig med digitalisering, og det var en stor fornøjelse at gennemgå nyhederne, fordi niveauet var så højt hele vejen rundt. Jeg har været med i FoodTech Award-dommerudvalget flere gange, og i år har feltet virkelig været stærkt - de mange kvalificerede indstillinger og den flotte tilslutning til konkurrencen vidner om en stor gejst i industrien og en iver efter at ville udvikle nye løsninger. Det er alt sammen meget opløftende for både branchen og hele Danmark - og skal nok blandt andet ses i lyset af, at vi er omme på den anden side af en hård nedlukning, udtaler Hans Nørgaard Hansen, formand for FoodTech Awards dommerudvalg og professor og institutdirektør på DTU Construct.

Udstillere og aktiviteter med fokus på bæredygtighed
Og ellers byder FoodTech på tre dage spækket med udstillere og aktiviteter inden for food processing, food packaging, vandløsninger og fødevaresikkerhed. Flere end 270 udstillere indfinder sig i messehallerne, og en lang række oplæg og konferencer tager fat på tidens udfordringer inden for blandt andet bæredygtighed.

IFC Water Congress Lounge er et levende og vidensbaseret netværksområde dedikeret til spændende aktiviteter med fokus på vandforbrug og vandhåndtering i fødevareindustrien. Det gælder eksempelvis IFC Water Congress, hvis tema lyder 'Innovative vandløsninger', og IFC Water Stage, der har et interessant program på plakaten skabt i samarbejde med Klimatorium.

Traditionen tro trakterer FoodTech også med IFC International Food Contest, der i år fokuserer på mejeriprodukter. Som altid vil der være mulighed for at prøvesmage de rekordmange produkter til mejeribranchens helt store fejring og prisfest.

Plastic, hygiejne og elektrificering
Konferencemæssigt kan messens besøgende også se frem til 'Plastemballage - nu og i fremtiden', der anført af Plastindustrien zoomer ind på genanvendelse af og cirkularitet med plastemballage.

Ydermere disker FoodTech op med symposiet 'EHEDG' (European Hygienic Engineering and Design Group), der behandler nyheder inden for hygiejnisk produktion af sikre fødevarer, og konferencen 'Elektrificering af fødevareindustrien', som dykker ned i mulighederne for at skifte fra naturgas til strøm i den grønne omstillings navn.

Derudover rummer messen en Speak Up-scene, hvor stribevis af fødevareindustriens toneangivende aktører taler med udgangspunkt i det overordnede tema 'Reduce, Reuse, Recycle'.

DiaLabXpo sætter fuld fokus på bæredygtighed
Sideløbende med FoodTech gennemføres DiaLabXpo, der henvender sig til diagnostik- og laboratoriebranchen og danner rammen om viden, fremtidens løsninger, faglige events, branchens trends og networking - i år med bæredygtighed som det gennemgående tema.

- Vi er rigtig glade for den store opbakning til FoodTech og DiaLabXpo, som vi møder hos både udstillere og samarbejdspartnere. Det er en sand fornøjelse at mærke entusiasmen fra alle involverede, og nu glæder vi os bare til, at det går løs med tre inspirerende, aktivitetsmættede dage, lyder det fra projektchef i MCH, Thue Bjørslev Jensen.

FoodTech 2022 finder sted 1.-3. november i MCH Messecenter Herning, og der kan anmodes om akkreditering hér.

Flere artikler fra FoodTech

keyboard_arrow_up