Artikler

Bionedbrydelige engangshandsker nitril

arrow_backTil oversigten

18. oktober 2022 | In Vitro

Håndhygiejne, eller manglen på samme, betragtes som en af de største årsager til fødevareforgiftning. Engangshandsker spiller derfor en meget vigtig rolle i mange processer indenfor fødevareproduktion.
Ansatte i fødevarevirksomheder bruger dagligt adskillige engangshandsker for at minimere fødevaresikkerhedsrisici. Men det er ikke alle typer handsker, som egner sig til fødevarer, da de skal kunne tåle syre, varme, visse kemikalier samt være fri for forurenende stoffer og tilsætningsstoffer.

Det er her PROSENSO™ BIODEGRADABLE skiller sig ud
Verdens første bionedbrydelige nitrilhandsker PROSENSO™ BIODEGRADABLE er en helt ny og revolutionerende nitril-handske.
Det er nitril handskens svar på en latex handske – bare uden latex. De er nemlig meget behagelige at bruge på daglig basis og minder meget om en latex handske blot uden risikoen for latex-allergi.

PROSENSO™ BIODEGRADABLE er ikke kun behagelige, superbløde, fleksible og pudderfrie. Den kan på verdensplan gøre en kæmpe forskel. Handskerne er nemlig lavet af en ny og unik NBR (Nitril Butadiene Rubber) formel, der gør biologisk nedbrydning ved mikrobiel virkning i aerobe og anaerobe miljøer mulig. Engangshandsken kan nedbrydes på 3,5 år i modsætning til almindelige nitril handsker, som er 100 år om at nedbrydes.
For at bestemme, hvor meget hurtigere PROSENSO™ BIODEGRADABLE nitrilhandsker nedbrydes biologisk sammenlignet med almindelige nitrilhandsker, er handskerne blevet testet med ASTM D5511, standardmetoden til bestemmelse af plastiks biologiske nedbrydelighed. Testen, som blev udført af Eden Research Laboratory i Albuquerque viser, at PROSENSO™ biologisk nedbrydelig nitrilhandsker nedbrydes 43 % på 513 dage. Kontrolgruppen viste, at dette var væsentligt hurtigere end almindelige nitrilhandsker.
Med andre ord, under optimale forhold nedbrydes PROSENSO™ biologisk nedbrydelige nitrilhandsker fuldt ud på mindre end tre et halvt år, hvorimod almindelige nitrilhandsker ville tage mere end 100 år.

Dertil har PROSENSO™ BIODEGRADABLE alle relevante certificeringer til brug i fødevareproduktion og en fair pris.
PROSENSO™ BIODEGRADABLE handsker kan erstatte de engangshandsker fødevarevirksomheder bruger i dag og er et klima- og miljøvenligt alternativ til traditionelle nitrilhandsker.
PROSENSO™ BIODEGRADABLE er nitrilhandsker af høj kvalitet produceret for danske Eastwest Medico.
De bionedbrydelige nitrilhandsker opfylder alle de krævede kvalitets- og certificeringsparametre:
EN ISO 374-1:2016 / Type B | EN 374-2:2019 | EN 374-4:2019 | EN 374-5:2016 VIRUS | EN 1186-9:2002 (FØDEVARESIKKERHED)| EN 21420:2020 | EN 455-1:2020 | EN 455-2:2015 | EN 455-3:2015
PROSENSO™ BIODEGRADABLE modstår gennemtrængning af en lang række kemikalier sammenlignet med naturgummilatex af samme tykkelse.
Der er derfor få eller ingen barrierer for at skifte over til PROSENSO™ BIODEGRADABLE engangshandsker.

PROSENSO™ BIODEGRADABLE handsker lever op til tre af FN’s 17 verdensmål:
Mål 12: Ansvarligt forbrug og produktion – mere miljøvenligt end det gængse alternativ
Mål 14: Livet i havet – mindre plast i havene
Mål 15: Livet på land – mindre affald på landjord
Jo flere PROSENSO™ BIODEGRADABLE nitrilhandsker der erstatter almindelige nitril handsker jo bedre. Vær med til at skabe denne udvikling og vælg de bionedbrydelige nitrilhandsker.

Der er en kort leveringstid og det er muligt at købe et mindre parti for at teste handskerne. In Vitro A/S er dansk leverandør af PROSENSO™ BIODEGRADABLE og vi kan levere PROSENSO™ BIODEGRADABLE indenfor få dage.


Artikel er skrevet af:

In Vitro

In Vitro A/S – Laboratoriernes leverandør

I over 30 år har vi leveret laboratorieudstyr og forbrugsvarer til laboratorier, hospitaler og life science-branchen. Fra forskningslaboratorier, hospitalslaboratorier, universitets-laboratorier, offentlige forskningsinstitutter til private forskningsvirksomheder.

Vi kan levere et bredt sortiment til laboratoriet og er specialister indenfor celledyrkning, herunder også 3D-celledyrkning. Desuden fører vi et sortiment af forbrugsartikler til hospitaler og almen praksis. I Fredensborg har vi samlet alle kompetencer i In Vitro under ét tag, hvor kund

Se profil
keyboard_arrow_up