Circular water processes

Hal J1, Water & Energy Stage (open stage)Engelsk

12.30:12:35
Welcome
Lars Holmegaard, CEO, Klimatorium

12:35-13:05
Water sources for green energy and PtX
- Lars Holmegaard, CEO, Klimatorium

The transition to green energy requires enormous amounts of water. By using secondary water instead of drinking water, we can solve several problems at once.

13:05-13:15
Biobreak and introduction to the next presentation
- Lærke Nielsen, Klimatorium

13:15-13:35
Water is a limited resource - new technologies and concepts help reduce water consumption.
- Niclas Pörtner, Concept Development and Design, EnviroChemie & Peter Ølbye, Business Developer, EnviroChemie 

New advanced concepts and technologies help companies reduce water consumption in production processes and ensure that wastewater is treated and reused efficiently. Our approach is to work with companies to optimize their water and energy consumption and ensure that as much water as possible is reused in a safe and efficient way. This is not only important for the environment, but also for companies' bottom line. 

13:35-13:45
Biobreak and introduction to the next presentation
- Lærke Nielsen, Klimatorium

13:45-14:15
Sustainable production and resource optimization - A necessity or just good business?
- Anders Hjulmann, Industry Manager – Life Science + Food & Beverage, Endress+Hauser A/S 

14:15-14:25
Biobreak and introduction to the next presentation
- Lærke Nielsen, Klimatorium

14:25-14:55
Sådan spares op til 45% vand, energi og CO2 ved CIP-rengøring
Finn Ladefoged Gregersen, co-founder E-CIP Concept ApS

CIP (Cleaning in Place) rengøring af hygiejniske procesanlæg er en betydelig vandforbrugende proces, der skal sikre fødevaresikkerhed. CIP-rengøring er forudsætningen for, at moderne fødevareproduktion overhovedet kan finde sted og derfor lige så vigtig som selve fødevareprocessen.

E-CIP Concept præsenterer her et patenteret og afprøvet koncept med betydelige besparelser på vand, spildevand, energi og CO2 ved rengøring af procesanlæg. Konceptet har optimal rengøringseffektivitet og går derfor ikke på kompromis med produktkvalitet og fødevaresikkerhed. Her præsenteres hvordan konceptet fungerer i praksis, hvilke problemstillinger det løser og hvilke konkrete resultater der er opnået.

Et E-CIP-anlæg er således både bæredygtigt og med store besparelser på driftsomkostningerne ved CIP-rengøring. Det giver en lavere Total Cost of Ownership af CIP-anlægget. Konceptet har således positiv indflydelse på miljøet, økonomien, effektiviteten og det er enkelt og fleksibelt.

14:55-15:10
Wrapping up the day

 

Speakers

Lars Holmegaard

CEO

Klimatorium

Lars Holmegaard

Niclas Pörtner

Concept Development and Design

EnviroChemie

Niclas Pörtner

Peter Ølbye

Business Developer

EnviroChemie

Peter Ølbye

Anders Hjulmann

Industry Manager – Life Science + Food & Beverage

Endress+Hauser A/S

Anders Hjulmann

Finn Ladefoged Gregersen

Co-founder

E-CIP Concept ApS

Finn Ladefoged Gregersen

Water & Energy Stage

2. oktober 2024

kl. 12:30  - 15:10
keyboard_arrow_up