Cases

Case study - ”Vi sparer både energi, vand, tid og kemi!”

arrow_backTil oversigten

10. maj 2023 | Novadan

Fødevaresikkerhed

Som anerkendt producent af postejer, dressinger og pålægssalater
er fødevaresikkerhed alfa og omega hos Graasten Salater. Der må aldrig gåes på kompromis med kvalitet og sikkerhed.

Samtidig arbejder Graasten Salater målrettet mod at sikre en bæredygtig produktion til fordel for miljøet og klimaet.

Bæredygtighed - verdensmål

Men hvordan sikres så en bæredygtig optimering af rengøringsprocesserne i produktionen, herunder CIP-forløbet, som
giver besparelser på energi, vand, tid og kemi uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden?

Graasten Salater har i samarbejde med Novadan implementeret
Nova InSight, som er Novadans intelligente CIP dataanalyse og optimeringsværktøj til CIP-processens forskellige faser (rengøring, desinfektion og skyllefaser).

Nova InSight er i dag blevet et brugbart værktøj hos Graasten Salater. Systemet sikrer, at besparelser på energi, vand, tid og kemi går hånd i hånd med fødevaresikkerhed, og Nova InSight bidrager til at leve op til en bæredygtig udvikling som del af FNs 17 verdensmål.

Faktisk kan man nu dokumentere via dataopsamling, at de enkelte CIP-processer har kørt optimalt, og man kan gribe ind og foretage ændringer, såfremt der registreres afvigelser.

Hvordan virker Nova Insight?
Nova InSight indsamler via tags i PLC fra CIP processen data såsom flow, temperatur, ledningsevne, pH, energiforbrug m.m., og disse data logges i systemet og tilgåes online, hvor der kan evalueres eller rapporteres.
Ved hjælp af Nova InSight overvåges processen i CIP anlægget således ned til mindste detalje og afbildes grafisk til brugervenlig afkodning af resultatet. Her fremgår det, hvorvidt processen eller dele af denne ikke forløber optimalt, således der kan rettes op på afvigelser af parametre øjeblikkeligt.

Implementering hos Graasten Salater
I implementeringsfasen hos Graasten Salater blev der først dannet et overblik over produktionsudstyret - det vil sige rør, tanke, pumper, ventiler m.m., som anvendes til produktion af dressinger, ketchup, remoulade osv. Herefter blev systemet programmeret og tilpasset, og der blev testet og foretaget en oplæring i systemet. Afslutningsvist kunne Graasten Salater tage Nova Insight i anvendelse og udnytte fordele heraf.

På vej mod klimaneutralitet
Hos Graasten Salater står bæredygtighed højt på agendaen, og der er store ambitioner om at opnå klimaneutralitet gennem hele værdikæden i 2050.
Uden implementering af Nova Insight har det ikke været muligt at opdage alle CIP-afvigelser og optimere og rette alle fejl i kontrolsystemet. Nu undgår man til gengæld at skulle køre ny CIP, som øger forbruget af el, vand og kemi, der igen øger CO2 aftrykket og udgifterne.
I dag kan man således ned til mindske detalje sikre, at alle CIP-forløb kører med optimalt forbrug, og det er et skridt på vej mod klimaneutralitet.

Casen er skrevet af:

Novadan

Novadan udvikler og producerer rengørings- og desinfektionsprodukter af høj kvalitet til BtB markedet. Vi er leverandør til både danske og internationale virksomheder inden for fødevare- og pharmaindustrierne, bl.a. slagterier, fødevareforarbejdende virksomheder, mejerier og bryggerier.

Novadan har mange års erfaring, og vi er en løsningsorienteret partner, som i tæt samarbejde med kunderne leverer skræddersyede koncepter med fødevaresikkerhed og optimering i fokus.

Se profil

Mød os på FoodTech 2024

Jens Ole Jensen

Sales Manager Food

Novadan

Jens Ole Jensen

Allan Hornshøj

Salgs og CIP Specialist

Novadan

Allan Hornshøj

Mogens Bo Kristensen

Technical Consultant

Novadan

Mogens Bo Kristensen

Henrik Damgaard Johnsen

Technical Consultant

Novadan

Henrik Damgaard Johnsen

Jimmi Schmidt

Technical Consultant

Novadan

Jimmi Schmidt

Ronni Rasmussen

Application Specialist - Membrane and CIP

Novadan

Ronni Rasmussen

Morten Thomasen

Service and Maintenance

Novadan

Morten Thomasen

Jens Bramsen

Business Unit Manager

Novadan

Jens Bramsen

Anne Roos Madsen

Internal Sales DK

Novadan

Anne Roos Madsen

keyboard_arrow_up