Artikler

Case: Super luftknive forbedrer effektiviteten i øl-aftapningsanlæg

arrow_backTil oversigten

7. oktober 2022 | AVS Danmark ApS

Exairs luftkniv har forbedret effektiviteten i aftapningsprocessen hos ølproducent.
De ineffektive dyser der blev brugt i anlægget, blev udskiftet med en super luftkniv fra Exair.

Ølproducenten havde fire sæt ineffektive dyser til at aftørre flaskerne. To sæt var placeret lige efter vaske-/skyllecyklus og yderligere to var placeret lige før mærkning. Efter vask blev flaskerne ført til påfyldningsstationen, hvor der blev udført en koldfyldningsproces.

Deres placering var varm og fugtig året rundt, så umiddelbart efter påfyldning blev der dannet kondens på ydersiden af flasken.

Når påfyldningen var udført, skulle der sættes etiket på flasken. Mange af etiketterne kunne ikke klæbe ordentligt pga. kondens.

Deres løsning til at imødegå problemet var temmelig dyr. De satte 8 operatører til at inspicere, tørre og reparere de etiketter, der ikke klæbede godt nok.

Exairs løsning var at bruge to 6” super luftknive (Model 110006-001), der også var med til at reducere trykluftforbruget. Knivene producerer et laminært luftgardin der er langt mere effektivt til tørring end den turbulente luftstrøm der kom fra de flade dyser. I stedet for at have 4 luftdyser, var det muligt kun at bruge to effektive luftknive og dermed eliminere to af de udblæsningsstationer, de havde med de billige dyser.

Med installationen af knivene faldt trykket i deres system ikke længere, og den laminære luftstrøm fa super luftknivene tørrede flaskerne meget mere effektivt. Derudover behøvede de nu kun to operatører for enden af transportbåndet til at læsse flaskerne og pakke dem.

Dette reducerede deres tidsomkostninger kraftigt, da medarbejderne nu kunne udføre andre opgaver i stedet for at skulle tørre flasker og fikse etiketter.

Kontakt os, hvis du også oplever problemer med ineffektive afblæsningsenheder. Vi hjælper dig gerne med at finde den bedste løsning til lige netop din applikation.

Flere artikler fra AVS Danmark ApS

Artikel er skrevet af:

AVS Danmark ApS

AVS Danmark
Vi er industriens bedste samarbejdspartner inden for miljø, pneumatik og automatik. Vores sortiment omfatter 35 produktområder og tusindvis af produkter, hvoraf flere er lagervarer – men vi leverer også skræddersyede løsninger, hvis standardprodukter ikke opfylder dine behov. Vores teknikere sidder klar til at modtage forespørgsler på telefon, e-mail eller live chat.

Opnå et rent og støjfrit arbejdsmiljø
Med vores stærke produktprogram sikres du de bedste muligheder for at få et sundt og sikkert arbejdsmiljø hvad enten det drejer sig om ren luft, trykluftsikkerhed eller nedsæ

Se profil
keyboard_arrow_up